Йога для собак: як займатися йогою зі своєю собакою?

young happy female athlete practicing yoga while dog is sitting her home
Young happy female athlete practicing Yoga while dog is sitting next to her at home.

Дог-йога , або дога, маловідома дотепер в Україні, починає розвиватися. Дійсно, користь йоги для собак для їхнього самопочуття численні і незаперечні. Ця практика також сприяє зміцненню відносин між господарем і його супутником.

Йога для собак: розслаблюючий собачий вид спорту

Дог-йога – це заняття для людей і тварин, натхнене йогою та адаптоване для собак.

Йога для собак зародилася в США близько двадцяти років тому, потім розвинулась в основному в Канаді, Англії та Японії.

Люди, які шукають всі форми практик, які розвивають співучасть з їхньою твариною, природно цікавляться догою.

Які переваги йоги для собаки для собаки та власника?

Дога має багато інтересів для людини і для собаки. Що стосується стосунків, то регулярна практика доги посилить співучасть між обома. Йога для собак зміцнить зв’язок між господарем і твариною. Ви зможете розділити час зі своїм чотирилапим другом, у незвичайній обстановці, відмінній від повсякденного життя та від будинку, якщо це урок на вулиці. 

Обидва дізнаєтесь один одного краще, зрозумієте особистість свого собаки. Він також буде по-різному стимулюватися. Ви оціните його здатність концентруватися та адаптуватися. 

Для собаки це привілейовані моменти для відпочинку. Йога для собак намагається задовольнити потреби тварини і сприяє її благополуччю. Це ідеальне заняття для тривожних собак . Сеанси допоможуть тварині впоратися зі стресом, проблемною поведінкою, відсутністю господаря, самотністю, залежністю. Йога для собак може допомогти зменшити фобії, переїдання, гнів.

Йога для собаки: кілька порад для успішної практики

Бажано займатися йогою для собак із вірним супутником, прийнятим вже кілька років тому. Між двома партнерами спочатку повинні бути добре встановлені відносини довіри . Майстер повинен знати, чи підійде йога для собак його супутнику, чи оцінить він її.

Молоді цуценята взагалі не люблять собачу йогу. Вони не завжди готові. Необхідно почекати, поки тварина виросте і буде добре навчена. Собак дрібних порід буде найпростіше навчити, однак великі собаки не виключаються з дога-сеансів. Вони також досягнуть успіху в певних позах.

Йога для собак особливо підходить для літніх собак , які втрачають звичку ворушитися, які мають меншу фізичну активність на щоденній основі. Цей вид спорту дозволяє їм плавно рухатися і підтримувати хорошу координацію кінцівок.

Не змушуйте свого улюбленця займатися йогою для собак. Спочатку собака може просто бути присутнім під час занять йогою свого господаря і спостерігати за ним, зберігати спокій, не шукати його постійно, визнавати, що він не грає з ним. Потім можете спробувати поступово включати його в свої заняття йогою і залучати до невеликих вправ. Якщо тварина отримує задоволення, якщо вона гарно проводить час зі своїм господарем, вона знову братиме участь у наступних заняттях.

friends young woman working out home doing yoga exercises with dog beautiful woman stretching practicing wellness wellbeing healthcare mental health lifestyle concept 1
Friends. Young woman working out at home during lockdown, doing yoga exercises with the dog. Beautiful woman stretching, practicing. Wellness, wellbeing, healthcare, mental health, lifestyle concept.

Аксесуари для заняття йогою з собакою

Деякі аксесуари необхідні для практики йоги для собак, інші покращать заняття та зроблять їх більш комфортними.

Килимок для йоги для людини, здається, є основним аксесуаром. Але можна додати ще килимок для собак. Це дозволяє тварині зберігати спокій у контрольованому просторі під час поз господаря, в яких вона не бере участі.

  • Матрац Природа
    Матрац Природа
    191 грн Цена после регистрации619 грн Цена после регистрации

Фонтанчик або миска, наповнена водою, стане в нагоді собаці і дозволить господарю не перервати сеанс, щоб встати.

  • Миска металлическая Trixie на резиновом основании
    Миска металлическая Trixie на резиновом основании
    84 грн Цена после регистрации415 грн Цена после регистрации
  • Миска керамическая Jimmy для собак черная с лапкой на резинке основании
    Миска керамическая Jimmy для собак черная с лапкой на резинке основании
    311 грн Цена после регистрации416 грн Цена после регистрации
  • Бутылка дорожная с миской Trixie
    Бутылка дорожная с миской Trixie
    120 грн Цена после регистрации211 грн Цена после регистрации

Можна використовувати тиху, розслаблюючу музику . Гучність повинна відповідати чутливості слуху тварини.

Вправи для початку йоги з собакою

Йога для собак практикується в приміщенні з професіоналами та іншими власниками собак або вдома, один на один з вашим вихованцем або зі знайомими власниками собак.

Удома варто віддати перевагу досить великій кімнаті, місцю, яке вам подобається і в якому ваш вихованець не завдасть жодної шкоди.

Надворі варіанти різноманітні, особливо навесні, під час прогулянок: особистий сад або сквер, малопрохідна доріжка, ліс, пляж тощо

Вправи для виконання в парах: господар і собака

Дога швидко принесе користь тварині . У міру виконання занять і вправ собака буде приймати ритм свого господаря, він буде заспокоюватися і заспокоюватися, припиняти швидкі та жваві рухи, щоб уповільнити свій ритм.

Він поступово прийме запрошення свого господаря взяти участь у позах. Пізніше цілком можливо, що, як тільки господар дістане килимок для йоги, тварина впізнає початок курсу і проявить радість своєму господареві.

Ці вправи виконуються в парах, людина і тварина:

  • Обличчям до обличчя: двоє партнерів сидять, господар схрестив ноги, він повільно опускає або піднімає голову, собака імітує його. Обидва партнери стоять, господар тримає собаку за передні лапи і піднімає одну ногу, собака піднімає ногу з того ж боку.
  • Поза лотоса: господар сидить, схрестивши ноги, руки з’єднані, спина пряма, тварина може розташуватися перед господарем, сидячи на задніх кінцівках, передні лапи в повітрі.
  • Мостик: як тільки господар правильно поставлений, собака встає під нього або на нього, коли партнери набули більшого досвіду.
  • Господар стоїть в положенні стоячи, спина нахилена майже горизонтально, руки витягнуті вперед, собака стоїть на спині господаря. Він не повинен рухатися.
  • Ведучий лягає спиною на килимок, ноги і руки витягнуті вгору, тримаючи собаку руками і ногами.

Як і в традиційному занятті йоги, можна закінчити позицією розслаблення – Асаною, на кілька хвилин, щоб відзначити повернення до спокою та кінець сеансу. Господар лягає на спину, а собака лягає на його таз.

Де займатися догою?

На youtube є уроки доги. Їх легко слідувати, або надихнутися ними на створення поз. Якщо ви подорожуєте до Сполучених Штатів, Англії чи Гонконгу, ви зможете взяти участь у заняттях йогою для собак. Ця практика широко поширена і має справжній успіх.

Безсумнівно, що практика йоги для собак зміцнює та урізноманітнює стосунки господар-собака та розвиває нові установки у тварини. Якщо ви хочете спробувати цей вид спорту, не соромтеся звернутися за порадою до кінологів або приєднайтеся до клубу, щоб займатися догою або будь-яким іншим собачим видом спорту.

Корзина
Войти

Вы не зарегистрированы?

Создать аккаунт
Товары для питомцев
Подписывайтесь:

прийом онлайн-замовлень 24/7, відправка пн-пт з 10:00 до 19:00