Як запобігти тому, щоб моя кішка подряпала всі меблі?

cute domestic cat living room concept flat cartoon graphic design illustration 385073 493

Ваш кіт, милий вірний супутник, викликає у вас занепокоєння? Приходячи ввечері додому, ви щодня знаходите подряпини на меблях? Кожній кішці властиво дряпати навколишнє середовище, але є деякі хитрощі, щоб обмежити шкоду!
Перш за все, потрібно знати, чому ваша кішка дряпається , які причини. Потім вам потрібно визначити, які меблі, які меблі особливо подобаються вашій кішці. Це дозволить вам знайти рішення і захистити ваші меблі від котячих кігтів.

Чому мій кіт дряпає меблі?

Кішка повинна позначати свою територію . Дряпаючи вона залишає феромони, присутні в її подушечках, на всій території. Ось чому ваш кіт обирає місця видимі всім, щоб залишити свої сліди. Така поведінка «дряпання» насправді набувається з народження, шляхом наслідування.

Для кішки необхідно підтримувати стан своїх кігтів . Дряпаючи ваші меблі, вона точить кігті, усуває уламки відмерлих клітин і займається спортом. Вашій кішці потрібно постаратися: дряпання ваших меблів – це заняття, як і будь-яке інше!

Ця фізична активність також призводить до покращення постави . Можливо, ви помітили, що сліди від кігтів завжди залишаються високо. Так кіт тягнеться, чіпляючись за улюблений предмет.

Крім того, дряпання – це спосіб зняти стрес . Зміна його звичок, наприклад, ваш раптовий відхід з дому, переміщення меблів, переїзд може призвести до стресу у тварини. Кішка спробує полегшити цей стрес. 

Стать тварини також грає роль: самець буде частіше позначати свою територію, ніж самка. Тоді ваші меблі будуть дряпати частіше і сильніше. Загалом, молоді коти частіше дряпають своє оточення. Але в зрілому віці деякі зберігають цю неприємну звичку…

cat throwing vase concept illustration 114360 6140

Де мій кіт дряпається? Будь-де!

Коти різного віку особливо люблять шорсткі поверхні , схожі на кору дерева. Необхідно облаштувати його інтер’єр відповідно до цієї характеристики. 

Наприклад, виберіть диван зі шкіри або шкірозамінника: таку гладку поверхню ваш кіт набагато менше оцінить, а отже, менше подряпатить.

Ваша кішка обиратиме дерев’яні меблі: стільці, ніжки столу, вікна.

Крім того, ваш кіт буде дряпати ваші меблі в стратегічних зонах. Близько до місця його сну, поруч із смітником, а також у місцях, які йому найбільше знайомі. Вхідні двері, двері вітальні є привілейованими місцями для позначення території.

Також зверніть увагу на обране вами покриття стін: коти більше всього цінують фактуру шпалер. Якщо ваші стіни покриті ними – ймовірно ви знайдете подряпини.

Якщо у вашої кішки є ігровий майданчик на відкритому повітрі, у неї також будуть місця для розмітки! Не соромтеся спостерігати за нею, і ви неодмінно помітите місця, на яких вона точить свої кігті.

5 порад, щоб кіт не дряпався скрізь

На щастя, існують рішення, щоб обмежити шкоду, дозволяючи вашій кішці подряпати:

  • Дряпка для кота
    Дряпка або кігтеточка підходить починаючи з самого молодшого віку вашої кішки. Щоб заохотити свого кота використовувати цей реквізит, ви можете, коли він молодий, покласти його корм на дряпку. Кігтеточку слід розташувати в зручному для вашої кішки місці. Якщо дряпка знаходиться в кутку будинку, де ваш кіт не проводить часу, то він не матиме користі.
  • Продаваемый товар
    Когтеточка Trixie настенная угловая 32 см / 60 см (серая)
    Когтеточка Trixie настенная угловая 32 см / 60 см (серая)
    713 грн Цена после регистрации 642 грн Цена после регистрации
  • Когтеточка-волна Trixie картонная «Mimi»
    Когтеточка-волна Trixie картонная «Mimi»
    427 грн Цена после регистрации
  • Продаваемый товар
    Когтеточка-столбик Trixie «Parla» (серая)
    Когтеточка-столбик Trixie «Parla» (серая)
    839 грн Цена после регистрации 713 грн Цена после регистрации
  • Котяча м’ята
    Котяча м’ята сьогодні існує в багатьох формах: сама трава , а також спрей, що містить запах котячої м’яти. Тоді ідеально було б об’єднати в одному місці дряпку, котячу м’яту та котячу підстилку. З практичних міркувань ви можете регулярно обприскувати кігтеточку спреєм, що містить котячу м’яту. Ваш кіт буде більше стимулюватися і матиме більше бажання використовувати скребок для своїх кігтів.
  • Нагорода
    Коли ваш кіт використовує дряпку, і ви це помічаєте, то похваліть його , дайте йому винагороду. В результаті він м’яко зрозуміє, що така поведінка заохочується.

  • Лакомства для котов, утиные кусочки с ягодами годжи, Nature's Protection Lifestyle Duck bites with Godji berries, 75г
    Лакомства для котов, утиные кусочки с ягодами годжи, Nature’s Protection Lifestyle Duck bites with Godji berries, 75г
    129 грн Цена после регистрации
  • Лакомство для кошек "PREMIO Hearts" утка/минтай 50гр
    Лакомство для кошек “PREMIO Hearts” утка/минтай 50гр
    84 грн Цена после регистрации
  • Nutri Pockets д/кошек Кантри микс 150г
    Nutri Pockets д/кошек Кантри микс 150г
    193 грн Цена после регистрации
  • Захист ваших меблів
    Якщо ваш кіт наполягає, ви можете захистити свої меблі, особливо за допомогою алюмінієвої фольги або пластикової плівки . Ця дуже гладка текстура, безумовно, відлякує вашого кота.
  • Специфічні репеленти
    Ви також можете спробувати репеленти, які містять специфічні гормони та/або екстракти рослин. Розпиливши цей репелент на подряпаних ділянках, у вашого кота не буде іншого вибору, окрім як залишити їх та почати використовувати дряпку. Репеленти слід використовувати помірно!
  • Продаваемый товар
    Спрей-отпугиватель для кошек и собак Trixie 175 мл (для отпугивания от мест, объектов, зон)
    Спрей-отпугиватель для кошек и собак Trixie 175 мл (для отпугивания от мест, объектов, зон)
    265 грн Цена после регистрации 239 грн Цена после регистрации
  • Спрей для защиты от царапания "SaniPet" 250мл (для кошек)
    Спрей для защиты от царапания “SaniPet” 250мл (для кошек)
    168 грн Цена после регистрации
  • Продаваемый товар
    Спрей отпугиватель-очиститель для кошек и собак Trixie «Repellent Plus» 500 мл (для отпугивания от мест, объектов, зон)
    Спрей отпугиватель-очиститель для кошек и собак Trixie «Repellent Plus» 500 мл (для отпугивания от мест, объектов, зон)
    575 грн Цена после регистрации 518 грн Цена после регистрации

Як ви зрозуміли, ваша кішка від природи потребує дряпання: з фізичних причин, через стрес або мітки. Вона зможе подряпати важливі місця в її повсякденному житті. Однак рішень багато: потрібно лише знайти те рішення, яке підійде вашій кішці. Дряпка, репелент, захист, котяча м’ята, а також винагорода за гарну поведінку дозволять вам обмежити або навіть повністю припинити дряпання у вашого кота.

Корзина
Войти

Вы не зарегистрированы?

Создать аккаунт
Товары для питомцев
Подписывайтесь:

прийом онлайн-замовлень 24/7, відправка пн-пт з 10:00 до 19:00